F.A.Q.

Vind hieronder het antwoord op veel van uw vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u alstublieft contact met ons op, we helpen u graag verder!


Hebben jullie een showroom?
Nee, wij hebben geen showroom! Zo houden we onze prijzen extra laag.


Hoeveel goedkoper zijn jullie dan?
Bij concurrenten mét showroom betaald u gemiddeld €400,- per m2. Bij ons slechts €239,-! Wij zijn dus 40% goedkoper!


Zonder showroom weet ik niet wat voor tafel ik krijg?
Niet helemaal waar. Als u in een winkel met showroom een tafel koopt, blijft het showroom model in de.. showroom. U krijgt een andere tafel.


Wat is eikenhout?
Eikenhout is een traag groeiende houtsoort. In het algemeen is eikenhout sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken of af te werken. Het wordt reeds sinds de Romeinse tijd gebruikt voor meubels. Het zorgt voor een warme en degelijke uitstraling. Wij maken gebruik van Oost-Europees eikenhout. 
Eikenhout kan tegen een stootje en is een duurzaam product met een lange levensduur.


Welke houtsoorten bieden jullie aan voor het blad?
 
– Standaard eikenhouten blad.
Ons standaard blad is gemaakt van verlijmd massief eiken en 40mm dik. Tegen meerprijs kunnen we tot 70mm dik leveren. Lengte standaard tot 300cm. Op aanvraag mogelijk tot 750cm!

– Boomstam tafelblad met één of twee waankanten.
Ons eikenhouten boomstamblad met waankant is gemaakt van verlijmd massief eiken van 40mm dik. Dit eikenblad heeft aan de lange zijdes een waankant waardoor de tafel een speelse vorm krijgt. De tafel behoudt de natuurlijke vorm van de boom, de tafel varieert dus in de breedte. Boomstamtafels met één waankant kunnen tegen de muur gezet worden, bijvoorbeeld als bureau. Lengte tot 300cm, langer op aanvraag.

– Oud eiken tafelblad.
Ons oud eiken blad is gemaakt van massief oud eiken van 40mm dik. Tegen meerprijs kunnen we zelfs tot 200mm dik! Wij kopen oud eiken in, wat afkomstig is uit oude landhuizen, boerderijen of kastelen. Daarom zijn er veel varianten qua uitstraling, herkomst en leeftijd van dit hout. De minimale leeftijd van dit hout is 100 jaar!
lengte standaard tot 350cm. Op aanvraag mogelijk tot 900cm!

-Iepen houten tafelblad.
Op onze website wordt dit nog niet aangeboden, maar we leveren prachtige iepen houten tafelbladen.

-Diverse fruitboom tafelbladen
Denkt u bij een aan appel- of perenboom ook niet aan een tafelblad? Laat u verassen door de mooie houttekening die dit bied. Op onze website bieden we dit nog niet aan, maar informeert u bij ons als u geïnteresseerd bent.


Welke sortering gebruiken jullie voor het eikenhout?
Wij gebruiken AB sortering voor onze tafelbladen van nieuw eiken. De AB-sortering houdt in dat er gezonde knoesten mogen voorkomen tot 6cm en het aantal per m2 onbeperkt is. Wilt u zo min mogelijk knoesten in uw tafel? Dan kunt u dat bij het veld opmerkingen aangeven. Wij houden hier rekening mee bij het maken van uw tafelblad.


Trekt het tafelblad krom?
Hout is een natuurproduct. Dit zal altijd werken onder invloed van temperatuur, luchtvochtigheid of direct zonlicht. Standaard monteren wij 1 stabilisatiestrip in het midden van uw (eet)tafelblad. Ook monteren we 2 houten balkjes aan het uiteinden van het blad, deze schroeft u na ontvangst gemakkelijk van uw blad af en monteert het blad op uw nieuwe of bestaande onderstel.
Neemt u een middenpoot, of een blad langer dan 220cm, dan adviseren we 2 of 3 stabilisatiestrips, afhankelijk van uw onderstel. Dit is tegen meerprijs in het bestelproces aan te geven.


Moet ik de knoesten laten vullen?
Dat is geheel aan u! Knoesten vullen of niet vullen maakt kwalitatief niets uit. Enerzijds is het een smaakgevoelige beslissing uit esthetische overwegingen, anderszijds is er een praktische overweging met betrekking tot eventuele etensresten die in de knoesten zouden kunnen komen.
Bij Eiken op Maat bieden we standaard 3 opties aan:
-Niet gevuld.
-Gevuld met houtkleurige vuller. (meest gekozen)
-Gevuld met zwarte vuller.

Opvullen met kleurloze epoxy of een epoxy in kleur is ook mogelijk.


Wat betekent ‘gladde afwerking’?
Een gladde afwerking is de standaard afwerking van uw tafelblad. Uw tafelblad wordt netjes glad geschuurd opgeleverd.


Wat houdt borstelen in?
Door het tafeloppervlak te borstelen wordt de natuurlijke nerfstructuur geaccentueerd en ontstaat extra textuur, wat een verbeterd “houtgevoel” aan uw tafelblad geeft. We verwijderen het zachtere ‘zomerhout’ en gebruiken borstels van verschillende materialen en met verschillende hardheden. Uw tafel krijgt een luxueuzer uiterlijk.


Wat is een behandeling met hardwax?
Uw tafelblad wordt standaard ‘onbehandeld’ opgeleverd. Uw onbehandelde tafelblad is gevoelig voor vlekken of kringen. Wilt u dit voorkomen, dan kunt u dit u uw blad zelf behandelen, of wij wij kunnen dit voor u doen. Eiken tafelbladen worden in principe behandeld met hardwax, lak, olie of beits. Bij Eiken op Maat hebben we de beste ervaringen opgebouwd met de hardwax van Osmo en bieden dat in het standaard bestelproces aan.
Glanzende of matte lak is op aanvraag verkrijgbaar.


Wat houd het afronden van de hoeken in?
In plaats van een rechte hoek van 90 graden op de 4 punten, maken wij een mooi afgeronde hoek. Veilig voor kindjes én helemaal in!


Wat houd verjongen/afschuinen in?
Wij schuinen uw tafelblad ongeveer 5mm vanaf de bovenzijde naar binnen af. Zo krijgt uw tafel een slanke uitstraling. Zeker in combinatie met het afronden levert dit prachtige tafelbladen op.


Wat zijn IKEA bladen?
IKEA bladen zijn speciaal geschikt voor de BESTA-kasten van IKEA. Zo transformeert u uw IKEA BESTA-kast onder het mom van de immens populaire #ikeahack, tot een persoonlijk kast met keuze uit nieuw of oud eiken, Nes help ff.|
De IKEA bladen komen in 2 breedtes, 40cm of 42cm.
Bij 40cm is de gehele kast bedekt, bij 42 cm vallen de optionele deurtjes/lade-fronten ook onder het blad.


Zijn de eikenbladen geschikt voor badkamer of keuken?
In principe wel. Echter, de eventuele afwerking die wij toepassen is geschikt voor eettafels en voldoet niet aan de normen voor keukens en badkamers. Wij adviseren in dit geval een onbehandeld blad te bestellen en zelf de juiste afwerking te verzorgen. Wij zijn zodoende niet verantwoordelijk voor het eventueel kromtrekken of scheuren van het blad.


Kunt u voorboren in het tafelblad waar het onderstel moet komen?
Nee, dit doen wij helaas niet. De praktijk wijst uit dat dit dermate foutgevoelig is dat we hier niet meer aan mee kunnen werken. Wél bieden wij montage service aan bij bezorging.


Wat is de levertijd?
De levertijd is normaliter 6-8 weken. Houdt u er rekening mee dat dit een indicatie is en hier geen rechten aan ontleend kunnen worden.
Deels is de levertijd afhankelijk van uw eigen beschikbaarheid.


Hoe gaat de levering in z’n werk?
Zodra uw tafel is aangekomen in het magazijn van ons logistiek partner BR8, zenden zij u een uitnodiging voor het maken van een leveringsafspraak. BR8 levert van maandag tot zaterdag tussen 10:00 en 20:00. Zo kunt u gemakkelijk een tijdstip kiezen wat bij u past.


Kunnen jullie de montage verzorgen?
Jazeker, u kunt dit aangeven bij het bestelproces. Besteld u zowel een los tafelblad als een los onderstel bij ons? Geeft u dan bij 1 van de items aan dat u de montage wenst.
Zodra u kiest voor montage, pakken wij alles uit, monteren we uw blad op een nieuw of bestaand onderstellen, plaatsen we de tafel in een door u gewenste ruimte in uw huis én nemen wij alle verpakkingsmaterialen weer mee. U hoeft alleen maar aan te wijzen waar de tafel komt te staan!


Ik wil graag zelf mijn tafelblad monteren, welke schroeven moet ik gebruiken?
Wij gebruiken bij onze 4cm dikke tafelbladen en onze eigen onderstellen houtschroeven van 30×3,5. Zo boort u nooit door het blad heen. U dient wel eerst voor te boren om scheuren in het tafelblad te voorkomen. Voor boren doet u met een boortje welke 1mm kleiner is dan de schroefdraad van de schroef die u gebruikt.


Hoe bereik ik jullie bezorgdienst?
De bezorging van onze producten hebben wij uitbesteed aan ons logistiek partner BR8. Zij zijn bereikbaar op 030-2271817.


Zakelijke klant?
Bent u een zakelijke klant? Voor afname vanaf 25m2 kunt u informeren bij ons terecht voor zakelijke afname.

                 Betaalbaar & hoge kwaliteit                                    Bezorging ma t/m za ook s'avonds                                         Klantenservice antwoord binnen 24uur